Power BI för systemövervakning

Varför inte använda Power BI för att övervaka dina system och servrar? 

Tidigare spenderade vi mycket tid på att gå igenom automatgenererade mail för att säkerställa att backupper har gått som de ska. Vi behövde också logga in på flera servrar för att kontrollera status och att uppdateringar och service packs är på plats.

Vår ambition var att samla all nödvändig information på ett ställe för att snabbt få en överblick över alla system och status. Dessutom ville vi ha en möjlighet att få larm om något skulle vara fel eller något oväntat skulle inträffa. Eftersom vi arbetar med många virtuella maskiner och har åtkomst via flera VPN-lösningar, var inloggning och systemmonitorering en tidskrävande uppgift.

Vi fann en lösning på våra problem genom att ta fram ett antal rapporter i Power BI som baseras på olika information från våra servrar. Vi läser av mailloggar från backupsystemet och har också skapat ett systemstatusprogram som läser av viktiga parametrar, som exempelvis ledigt diskutrymme, uppdateringsstatus och applikationsspecifika parametrar från respektive server och skickar det till Power BI.

Med Power BI kan vi enkelt presentera informationen översiktligt per server/system, vilket ger oss en snabb överblick över vilka servrar som behöver åtgärdas, med exempelvis mer diskutrymme eller uppgraderingar. Tidigare var vi tvungna att manuellt gå in i respektive miljö för att se till att våra servrar var i gott skick och uppdaterade.

Fördelen med Power BI i kombination med vår lösning för systemstatus är anpassningsmöjligheten till att se i princip vilken information som helst. 

Är ni ute efter något liknande så diskuterar vi gärna hur vi kan hjälpa er med era specifika behov.

 

Martin Fransson

Senior Consultant & Partner – DBI Provider

Vill du veta mer?

Vi på DBI Provider vill gärna diskutera denna typ av frågor, så hör gärna av er.

Det här är DBI Provider

Med kompetens och expertis inom våra affärsområden koncernrapportering, business intelligence, verksamhetsplanering och interim kan vi erbjuda fler verktyg för ett enklare, bättre och lönsammare företagande. DBI Provider startades 2013 och idag består vår kundlista av mer än 200 stora organisationer. Vi jobbar mot såväl offentliga sidan som noterade och onoterade organisationer.

Bolagets långsiktiga mål är att skapa ett partnerägt företag med betydande tillväxt organiskt alternativt i kombination med samgåenden /förvärv.

Bästa tänkbara kvalitet, service och leverans

Kontakta oss idag och boka ett möte för att se hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att nå er fulla potential! Vårt team kommer att arbeta med dig för att utveckla en plan som är skräddarsydd för dina specifika behov och mål.

Tillsammans kommer vi att skapa en heltäckande strategi för att säkerställa din framgång. Vänta inte – hör av dig nu och ta reda på hur vi kan hjälpa dig!