Ny “Card visual” i Power BI

Kort är en vanligt förekommande visualisering i ett rapportbygge. Dock har visualiseringen inte uppdaterats nämnvärt sedan den först introducerades i Power BI – förrän nu.

Tidigare har användare kombinerat och överlappat flera visuella element för att skapa mer tilltalande kortvisualiseringar. Detta försämrar rapporternas prestanda och reducerar dessutom tillgängligheten för de personer som är i behov av skärmläsning eller tangentbordsnavigering. 

Men nu introducerar alltså Power BI en ny kortvisualisering som kan innehålla flera formaterbara kort i en enda container, vilket ger bättre kontroll över de visuella elementen. Visualiseringen möjliggör en tydlig och övergripande bild genom kombination av flera egenskaper såsom siffror, bilder och grafer.

Noterbart är att visualiseringen är i preview och att Microsoft annonserat att visualiseringen kommer fortsätta utvecklas inom de närmaste månaderna.

Nedan listar vi ett urval av de funktioner som redan nu finns tillgängliga:

  • Addera flera datapunkter.
  • Anpassa formen av kortens hörn för en ökad designupplevelse.
  • Förbättrade formateringsmöjligheter för värden och etiketter med utökad funktionalitet kring villkorlig formatering.
  • Anpassning av visningsenheter med större precision och dessutom valmöjligheten hur blanka värden ska presenteras.
  • Möjlighet att addera en bild eller bild url direkt kopplat till ditt värde.
  • Tre layouter – horisontell, vertikal och rutnät.
  • Kompatibel med interaktiva funktioner som tooltips och drill-through för att skapa mer insiktsgivande och levande data.

Hör av er om det här verkar intressant så diskuterar vi gärna hur vi kan hjälpa er med era specifika behov.

 

Niklas Lindqvist

BI Consultant – DBI Provider

Vill du veta mer?

Vi på DBI Provider vill gärna diskutera denna typ av frågor, så hör gärna av er.

Det här är DBI Provider

Med kompetens och expertis inom våra affärsområden koncernrapportering, business intelligence, verksamhetsplanering och interim kan vi erbjuda fler verktyg för ett enklare, bättre och lönsammare företagande. DBI Provider startades 2013 och idag består vår kundlista av mer än 200 stora organisationer. Vi jobbar mot såväl offentliga sidan som noterade och onoterade organisationer.

Bolagets långsiktiga mål är att skapa ett partnerägt företag med betydande tillväxt organiskt alternativt i kombination med samgåenden /förvärv.

Bästa tänkbara kvalitet, service och leverans

Kontakta oss idag och boka ett möte för att se hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att nå er fulla potential! Vårt team kommer att arbeta med dig för att utveckla en plan som är skräddarsydd för dina specifika behov och mål.

Tillsammans kommer vi att skapa en heltäckande strategi för att säkerställa din framgång. Vänta inte – hör av dig nu och ta reda på hur vi kan hjälpa dig!