Börjat använda Power BI men kört fast?

Har ni tagit steget att börja använda Power BI, men känner att ni nu börjar köra fast?

Har ni insett att det finns en uppsjö av element inom Power BI och funderar på vad som är vad, samt hur och när de egentligen ska används?

Som med andra beroendeframkallande saker så finns det självklart en baksida. Det är lätt att hamna i en situation där man tror att mer och mer Excel är lösningen på alla problem. Att fastna i det så kallade (och ganska uttjatade) Excel-träsket är förenat med risker. Kvalitetsproblem, personberoende, fleranvändar- och förändringsutmaningar.

Oroa er inte! Vi på DBI Provider finns här för att vägleda er genom hela processen.

Power BI är ett kraftfullt analysverktyg som kan ge ovärderliga insikter till ert företag. Dock kan det vara en utmaning att använda verktyget på ett effektivt sätt, speciellt om tidigare erfarenhet saknas.

Vanligt är att stöta på hinder i samband med ett utökat användande av Power BI. Kanske har ni svårigheter med att anpassa datakällor eller skapa relevanta visualiseringar. Eller kämpar ni kanske med att utforma interaktiva och relevanta rapporter och dashboards.

Här listar vi ett urval av vanligt återkommande områden som kan komplicera processen:

  • Power BI består av olika språk för dataförberedelse och beräkningar, M (Power Query) och DAX (Data Analysis Expressions). Att förstå och behärska dessa språk och deras funktioner kan vara utmanande.
  • Att strukturera och organisera arbetsytor i Power BI Service kan vara en utmaning i förhållande till vad man vill uppnå på kort och lång sikt. Det är viktigt att skapa en logisk struktur för placering av allt från rapporter och dashboards till datamarts, dataflows och olika former av dataset.
  • Power BI erbjuder ett flertal olika sätt att förvara och hantera data, såsom datamarts, dataflows, shared dataset och dataset. Att förstå och välja rätt metod för det enskilda fallet är inte alltid det enklaste, men ack så viktigt beroende på hur man vill nyttja sin data.
  • Att sätta rätt behörigheter för data och rapporter kräver olika typer av tillvägagångssätt. Därav är det viktigt att förstå hur RLS (Row Level Security) och Audience i applikationen ska appliceras för ett lyckat resultat.

Känner ni igen er?

Oavsett utmaning finns vi här för att hjälpa er att skapa värde. Vi har god erfarenhet av Power BI implementationer i både stora och små verksamheter.

Kontakta oss och se vad vi kan göra för att hjälpa er med att ta nästa steg i er Power BI resa.

Niklas Lindqvist
Technical BI Consultant

Vill du veta mer?

Vi på DBI Provider vill gärna diskutera denna typ av frågor, så hör gärna av er.

Det här är DBI Provider

Med kompetens och expertis inom våra affärsområden koncernrapportering, business intelligence, verksamhetsplanering och interim kan vi erbjuda fler verktyg för ett enklare, bättre och lönsammare företagande. DBI Provider startades 2013 och idag består vår kundlista av mer än 200 stora organisationer. Vi jobbar mot såväl offentliga sidan som noterade och onoterade organisationer.

Bolagets långsiktiga mål är att skapa ett partnerägt företag med betydande tillväxt organiskt alternativt i kombination med samgåenden /förvärv.

Bästa tänkbara kvalitet, service och leverans

Kontakta oss idag och boka ett möte för att se hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att nå er fulla potential! Vårt team kommer att arbeta med dig för att utveckla en plan som är skräddarsydd för dina specifika behov och mål. Tillsammans kommer vi att skapa en heltäckande strategi för att säkerställa din framgång. Vänta inte – hör av dig nu och ta reda på hur vi kan hjälpa dig!