DBIs Användarkonferens för Unit4 FPM 2024

DBI Provider och Unit4 är glada att återigen kunna välkomna våra kunder och samarbetspartners till 2024 års användarkonferens för FPM-kunder.

DBI står även i år för planering och genomförandet av denna dag. Vi fick mycket positiv feedback från förra årets konferens så vi hoppas dels att du som var med förra året kommer även i år, men även att du som inte hade möjlighet att vara med förra året har tid och lust att komma den här gången.

Lyssna på intressanta dragningar, stäm av läget kring FPM och träffa användare från andra organisationer. Möjligheterna blir många denna dag.

Antalet platser är begränsade, gå in och anmäl dig direkt för att säkra din plats! Sista dag för anmälan är 16 augusti.

Användardagens agenda:

 • Bertil Sahlberg, VD DBI Provider, hälsar välkomna och berättar övergripande vad som hänt kring lösningen specifikt och koncernrapportering i stort under året.
 • Curt Östlund, produktchef Unit4, redogör för FPMs road map och andra tankar kring lösningen. Vi går dessutom igenom de olika vägarna för att få kontakt med Unit4 direkt eller via DBI.
 • Business Control-agendan i FPM. Vi presenterar ett konkret case för hur man arbetar med operativ analys och beslutsstöd i FPM.
 • Presentation av kundcase.
 • Lunch
 • AI i koncernrapporteringen. DBI går igenom genomförd kundundersökning kring AI samt ger egna inspel på tankar och lösningar kring hur AI kan stötta koncernrapporteringen.
 • Redovisningsnyheter som påverkar koncernrapporteringen. Fenix Advisory, samarbetspartner till DBI, presenterar det senaste inom redovisning och finansiell rapportering. Under passet kommer bland annat behandlas den nya IFRS® Redovisningsstandarden IFRS 18 Presentation and Disclosure in Financial Statements. IFRS 18 är den nya standarden för presentation och upplysningar i finansiella rapporter som ersätter IAS 1 Utformning av finansiella rapporter och träder i kraft 1 januari 2027. Dessutom behandlas övriga aktuella frågor inom redovisning och finansiell rapportering, såsom aktuella tillsynsbeslut och aktuella frågor inom IFRS.
 • FPMs användarförening går igenom resultat från genomförd användarenkät och ger egna synpunkter på utvecklingsönskemål och närliggande frågor.
 • Tips & Tricks. DBIs konsulter ger ett antal exempel på hur man enligt best practice kan arbeta med FPM. Exempel på  topics är:
 • Valutaomräkning med ny kontokategori CFS i t ex anläggnings- och eget kapitalspecar.
 • Best practice för stora koncerner med flera underkoncernnivåer.
 • Best practice datareplikering till ex forecast, proforma, “actual to budget rate” och testversion.
 • Köra rapportpaket i Performance reporting med många rapporter eller för många bolag samlat.
 • Mm…

Boka in i kalendern!

📍 Operaterassen, Stockholm

📆 Torsdagen 29 augusti

⏰ 9.00 till sent – avrundas med middag, underhållning och dj.

💶 1900 kr/deltagare

Kvällens underhållning: The High Society

Under middagen kommer delar av The High Society bjuda på musik från tiden då de legendariska sångarna Frank Sinatra, Dean Martin och Sammy Davis Jr underhöll och ägde världen.

The High Society är som att få spelglädje, lekfullhet och generositet personifierat.

”Be nice and keep swingin’!” 

För er med behov av boende

Vi erbjuder två rabatterade alternativ, ett precis intill Operaterrassen; Nobis Hotel, och ett, ett stenkast därifrån; Blique by Nobis.

Har du inte fått en inbjudan?

Hör av dig till oss så fixar vi det! Välkommen

Det här är DBI Provider

Med kompetens och expertis inom våra affärsområden koncernrapportering, business intelligence, verksamhetsplanering och interim kan vi erbjuda fler verktyg för ett enklare, bättre och lönsammare företagande. DBI Provider startades 2013 och idag består vår kundlista av mer än 200 stora organisationer. Vi jobbar mot såväl offentliga sidan som noterade och onoterade organisationer.

Bolagets långsiktiga mål är att skapa ett partnerägt företag med betydande tillväxt organiskt alternativt i kombination med samgåenden /förvärv.

Bästa tänkbara kvalitet, service och leverans

Kontakta oss idag och boka ett möte för att se hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att nå er fulla potential! Vårt team kommer att arbeta med dig för att utveckla en plan som är skräddarsydd för dina specifika behov och mål.

Tillsammans kommer vi att skapa en heltäckande strategi för att säkerställa din framgång. Vänta inte – hör av dig nu och ta reda på hur vi kan hjälpa dig!